Referat: Gamlestaden FF (D7H) - Göteborgs City FF (D6H)

På onsdagskvällen så var det dags för vår tredje träningsmatch. Spelplats var vår hemmaplan, Gamlestadsvallen konstgräs.
Motståndet var Göteborgs City FF. På förhand så kändes det som ett trevligt motstånd, men det visade sig vara tvärtom.
Ett starkt publikstöd, i form av Hamas entourage, Philip, Komal och hans kusin, Tobbe och Ronron, gjorde att våra spelare kände sig extra taggade.

1:a halvlek

Vi ställde upp med samma spelsystem som matchen innan, 4-3-3. Danne i mål, en backlinje bestående av Senad, Rinman, Hiwa och Alan. På mittfältet hade vi Oskar, Hama och Fors. Tre stycken forwards, Visar, Yoshi och Marre. På bänken började Jesper, Färdig, André, Jonas och Feryad.
City började matchen starkt och tryckte ner oss på en gång, och gör dessutom mål i minut 3 redan, på ett kanonskott utanför straffområdet. Marre tappar boll, och mittfältet står och tittar på. Mardrömsstart.
City får givetvis en positiv skjuts av detta, och har övertaget större delen av halvleken. Vi skapar dock en del farligheter, främst genom Yoshi, och vi har ett kanonläge i form av en indirekt frispark i straffområdet.
Tyvärr så låter domaren en hel del passera, bla så blir Yoshi ordentligt kapad, men domaren ger bara en frispark. City delar gärna ut smällar, men kan absolut inte ta emot några.
Marre tröttnar på deras fula spel, och byter ut sig själv. In kommer Jonas. Samtidigt så kommer Jesper in för en trött Senad.
Vi gör ingen jättebra första halvlek, försvaret hamnar för långt ner, vi förlorar mittfältet och forwards lyckas inte få fast bollen. Men vi krigar och visar inställning!
0-1 i paus, känns ändå ganska så bra, med tanke på matchbilden.

2:a halvlek

Två byten i paus. Visar ut, Feryad in. Hama ut, Färdig in. Komal går hem och kollar på CL.
I andra halvlek så är vi ett helt annat lag. Mittfältet börjar vinna boll, vi hotar mycket mer framåt och försvaret tar för sig på ett helt annat sätt. Vi tar över helt enkelt.
City fortsätter att spela över gränsen, och får äntligen syna det gula kortet, både i 50:e och 56:e minuten.
Positiva hejarop från sidan, förutom från Tobbe, som står och tittar på CL i mobilen, och svär och klagar över Chelseas insats. När Rabiot gör 0-1 lämnar Tobbe Gamlestadsvallen.
Vi fortsätter att vinna boll, och både Feryad och Yoshi hotar framåt nu. Därför så är det en kalldusch när City gör 2-0 i minut 60, efter ett skott som oturligt går under Danne, som gjort en fin första halvlek.
Negativa tankar dyker upp i huvudet, där Argomatchen spelas upp i repris.
Men istället så reser vi oss, och skapar en hörna. Yoshi slår in bollen och Färdig möter på volley, 1-2! Enligt Färdig hans enda bra bolltouch i matchen. Lite väl blygsamt enligt mitt tycke.
Oskar får kramp, precis som han utlovat innan match, och Hama får hoppa in igen. Alan är trött och behöver vila, Senad hoppar in.
City drar på sig en varning till, och även Yoshi.
Vi fortsätter att pressa för en kvittering, men istället så kommer nästa kalldusch, då City knoppar in en hörna.
Senad går ut mot Visar, och André kommer in istället för Jonas.
Nu tappar domaren matchen fullständigt. Strax efter målet, så är Visar inblandad i en situation, där City-spelaren tappar humöret fullständigt, springer fram till Visar och knuffar ner honom till marken. Försäsongens rödaste röda kort blir till ett gult....och spelaren byts ut. Marre vill in på plan, men hindras av Philip, som följer Marre, som nu väljer vägen mot Citys avbytare istället.
Visar får också ett gult kort i tumultet.
Sista 10 minuterna så är det bara GaFF på plan, Feryad har ett friläge, efter frispelning av Hama, som han chippar utanför, och Yoshi är igenom vid ett par tillfällen.
Men vi får en reducering, som ger oss ännu mer kraft. Hörnan från Visar når Yoshi, 2-3!
Vi pressar på i slutet, utan att få till den sista klara målchansen.

Sammanfattning

Det är synd att det blir så grinigt matchen igenom, oklart om det är pga City, eller att domaren helt enkelt lägger fel nivå från början. Det är dock bra att vi inte flippar ut, utan håller oss lugna i dom flesta situationerna.
Men om vi ska fokusera på vår insats, så pratade vi om 3 saker innan match. Inställning, kommunikation och att göra enkla mål.
Inställning har vi matchen igenom och det är oerhört skönt att se att vi är såpass mentalt starka att vi kan resa oss flera gånger.
Kommunikationen på plan behöver dock förbättras, det märktes för mycket att bla Hadd saknades.
Enkla mål, ja vi gör 2 st på hörna. Absolut infriat, och jävligt härligt.
Våra debutanter ska nämnas, Hiwa kommer att bli en stor tillgång, Senad sliter på och Färdig bidrar stort till att vi lyfter oss på mitten i andra. Men Fors är ändå den som imponerar mest matchen igenom, med ett oerhört slit både defensivt och offensivt.
Känslan är ändå bra efter matchen, vi är uppenbarligen bättre tränade än motståndet, då dom blir tröttare än oss i andra halvlek. Vi är värda en kvittering helt enkelt, men det viktigaste är att vi har något bra att bygga på tills nästa match.